Az első Képzelt Kávéház - 2002

2017.10.24 / KÉPZELT KÁVÉHÁZ / 44'51"

A Képzelt kávéház rovatunk, 15 éve jelentkezett először a magyar adás műsorában és azóta havi rendszerességgel jelen van. Az első kiadás az 1956-os események erdélyi és bukaresti történéseiről szólt.

Ismerjük-e azt a tényt, hogy 1956 kapcsán több tucat halálos ítélet született Erdélyben is? Tudjuk, ki volt Moyszesz Márton, vagy azt tudjuk-e mi történt azokkal a bukaresti diákokkal, akik szolidaritást vállaltak a Budapestiekkel? A tények mellett elhangzanak olyan megállapítások is, amelyek sajnos ma is érvényesek. 15 évvel ezelőtt is beszélhettünk arról, hogy akkor is, most is ehetjük a tisztázatlan történelem savanyú kenyerét, vagy arról, hogy csak áldozatok vannak, bűnösök kevésbé, ugyanúgy mint az 1989 es események kapcsán.

Megismételjük a 15 éves Képzelt kávéház sorozatunk első műsorát, és elgondolkozhatunk azon is, hogyan szólnak az akkori aktualitások, most, másfél évtized elteltével. Vannak sajnos olyan szereplői ennek a műsornak, akik nincsenek már köztünk és itt elsősorban Koczka György kollégánkra gondolunk.

 

 

Közreműködtek:. Nagy Mihály, Gazda Árpád, Koczka György, Györfi György
Készítették: B. Nagy Veronika, Sánta Ádám, Kötő Zsolt, T. Bányai Péter.
 
 

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK:

A SZERZŐTŐL: