Játsszuk újra - a Harmat együttessel

2016.10.17 / JÁTSSZUK ÚJRA / 47'56"

A hetvenes években a Magyar adásnak jelentős szerepe volt az eredeti erdélyi magyar könnyűzene, rock, folk, tánczene újrateremtésében, korszerűsítésében. A legtöbb zenei felvételt itt Bukarestben, a Román televízió zenei stúdiójában Boros Zoltán szerkesztő készítette, zenei rendezőként is.

A legjobban sikerültekből - ma úgy mondanánk - vinil lemezek készültek az Electrecordnál, az akkori egyetlen romániai lemezkiadónál. Az erdélyi fesztiválok, rendezvények is számíthattak a televízió anyagi és erkölcsi támogatására és természetesen a mediatizálásra. Valóságos zenei mozgalom alakult ki a régi magyar adás körül. Most Boros Zoltán ugyanabban a zenei stúdióban eleveníti fel a hetvenes évek ifjúsági zenei műfajait a Játsszuk újra című műsorban. A meghívott Salat Zakariás Erzsébet, Pendzsi, a negyven évvel ezelőtt igen népszerű HARMAT folkegyüttes hajdani tagja.

 

 

Archív felvételek Boros Zoltán műsoraiból. RTV Magyar adása 1973-79
Az archív felvételek munkatársai : Simény Nagy Rozália, Emil Lungu, Florin Orezeanu.
Rendező: Ion Moisescu, Dan Grigore Popa
Zenei szerkesztő-rendező : Boros Zoltán

A stúdiófelvétel munkatársai: Szilágyi Gödri Ildikó, Vaszi György, Mihaela Neagu, Sorin Chiriță, Bogdan Penciu, Petrișor Dumitru, Traian Mărmureanu, Bogdan Deaconu, Viorel Neagoe, Kötő Zsolt, Sánta Ádám, Mugurel Cărligeanu, Ochea Dorel, Tomescu Elvira, Dragoș Capotă. Marius Marin, Rostás Emília
Főoperatőr: Ovidiu Guzu
Vágórendező: Silvia Coman
Gyártásvezető: Pap Csongor
Vágó: Dragoș Burcea, Boros Zoltán
Producer: B. Nagy Veronika
Műsorvezető-szerkesztő: Boros Zoltán
Rendező: Sánta Ádám