A lopás - 1. rész

2017.07.24 / KÉPZELT KÁVÉHÁZ / 45'17"

Az idén 15 éves Képzelt kávéház műsorunkból, most egy 5 évvel ezelőtt készült részt ismételünk meg. Sajnos ma is időszerű, mert ma is tele van a társadalmunk ezzel a hét főbűnnek is nevezett bűnök közül való bűn egyikével, a lopással.

Rengeteg változatát ismerjük a lopásnak. Mert ugye könnyű rábizonyítani a tyúktolvajra, hogy loptál! De aki szembehelyezkedik az éppen regnáló lopócsoporttal, és annak hazugsággyárával, az megnézheti magát! Megfigyelhetjük a médiákból ránk ömlesztett képeket, hogy elvisznek fontos embereknek száímtó polgárokat bilincsben, aztán az ellopott, sikkasztott közvagyon mégsem kerül elő és 2-3 év alatt a bilincsek is lehullanak ilyen vagy olyan indokkal. Sokan úgy érzik, hogy a törvénykövető magatartás hátrányos helyzetet teremt. Van mégis egy mózesi törvény, a kereszténység is magáénak vallja: Ne lopj!

 

 

Közreműködött: Egyed Péter, Horváth Levente, Bréda Ferenc, Juhász Tamás, Magyari Tivadar, Rostás Péter István, Horváth Andor, Jakabffy Tamás, Egyed Emese, Bíró József
Készítették: B. Nagy Veronika, Borsos Tünde, Kötő Zsolt, Sánta Ádám, Tárkányi János
 

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK:

A SZERZŐTŐL: